Over Gijs

Gijs heeft een brede maatschappelijke interesse en diverse achtergrond. Gijs begon als concertpianist (Linfield College, VS) Economiestudent (UvA, Amsterdam) en vond zijn plek als mobiliteits- en milieuplanoloog aan de UvA. Zijn onderzoeksmaster Ruimtelijke Economie (Universiteit van Lund, Zweden) zorgden ervoor dat hij in staat was om ruimtelijke en innovatieve vraagstukken te analyseren, modelleren en presenteren. Zijn focus op mobiliteit, duurzaamheid, innovatie en transities in combinatie met zijn internationale ervaring bezorgde hem een goede wetenschappelijke basis.

Na zijn studie heeft Gijs jaren als adviseur duurzame mobiliteit gewerkt voor adviesbureau Over Morgen. Gijs hielp mee met het bouwen van netwerken voor het opladen van elektrische auto’s, de transitie naar elektrische bussen, deelauto’s en bovenal het modelmatig voorspellen. Daarna vertrok hij naar netbeheerder Liander en onderzoeksinstelling ElaadNL. Hier werkte hij aan het modelleren van de energietransitie, het slimmer opladen van elektrische voertuigen en werkte hij als Teamlead.

Tegenwoordig brengt Gijs zijn ervaring, nieuwsgierigheid, enthousiasme en vaardigheden samen om allerhande organisaties door de verschillende transities heen te loodsen. Hij is iemand die organisaties helpt om Datateams vorm te geven, gemeenten te helpen met een transitie naar actieve en duurzame mobiliteit en organisaties die willen weten hoe zij een relevante rol in de energietransitie kunnen (blijven) spelen.