Presentaties

Gijs een bekend gezicht op de vaderlandse podia en daarbuiten. Aan de hand van eenvoudige metaforen neemt hij het publiek mee in de meest complexe uitdagingen in de huidige transities op het gebied van energie, mobiliteit en data. Hij kan putten uit een rijke ervaring aan podia variërend van Arnhem en Rotterdam tot Oslo en Peking. bureau GIJS heeft een aantal beproefde presentaties (zoals hieronder). Daarnaast kunnen we uiteraard altijd kijken of er een specifiek onderwerp aangesneden kan worden. 

“Het jaar is 1898 en we zijn in de stad New York.”

Het klinkt misschien wat lang geleden om het te hebben over de robottaxi, maar toch ontkom je er niet aan. Wil je immers begrijpen wat de robottaxi voor je stad kan gaan betekenen, dan moet je begrijpen hoe New York er in 1898 uit zag en welke keuzes er gemaakt werden. Want je hebt altijd een keuze!

“Er zijn veel moderne mysteries, maar misschien wel de grootste is die van de hotdogs en de hotdog-broodjes.” 

Wil je begrijpen hoe je een laadnetwerk voor elektrische auto’s maakt, welke uitdagingen je daarin tegenkomt en welke keuzes je moet maken, dan kan je het beste gebruik maken van hot dogs en broodjes. Want zeg nou zelf, dat is toch veel beter dan een kip en een ei?

“Theezakjes bepalen hoe een stroomnet in Engeland eruit ziet. Maar niet voor lang.” 

Britten staan erom bekend veel thee te drinken, zoveel zelfs dat het stroomnet ervoor ontworpen is. Door de opkomst van elektrisch vervoer, zonnepanelen en warmtepompen verandert dit. Gewapend met een theezakje maakt Gijs inzichtelijk hoe het energiesysteem van de toekomst eruit komt te zien. In Nederland en daarbuiten.